Stockholm Cup International 2018

Vilka anmälningar vi fick till Stockholm Cup International 2018! Det blev hela 37 anmälda, men det som fick åtminstone mig att spärra upp ögonen var det stora gensvaret löpningen fått i England.

Ed Dunlop, Michael Appelby, Marco Botti, Mark Johnston, Roger Varian, Hugo Palmer och David Menuisier. Från Tyskland toppkvalitet från Schiergen.

Totalt är dussinet fullt anmälda från det riktiga utlandet. En fantastisk siffra och i övriga storlopp ser det också väldigt bra ut.  6 utomskandinavier till Nickes, 11 till Lanwades och 13 till Sprinten! Black Type prestigen i kombination med höga prissummor och låga anmälningsavgifter verkar betala sig!

Vilka är då de ostron som anmält sig?

Amazing Red, formtal 91 tränad av Ed Dunlop är en Teofilo-avkomma som är en riktig stayer. Räcker normalt en bit, men lär få svårt mot de bästa i hemmalaget.

Big Country, formtal 93.5 tränad av Michael Appelby och är en Listed-häst som man skulle kunna misstänka var en miler. Dock efter High Chaparral. Spännande.

Blakeney Point är en Sir Percy-avkomma med formtal 93 tränad av Roger Charlton. Kommer från en fjärdplats i Grupp 3 på Goodwood och kan segra här.

Crowned Eagle, formtal 93.5 tränad av Marco Botti. Den här Oasis Dream-avkomman har gjort det bra i större handikaper och kan ha en till växel. Att komma till Sverige med en aggressiv löpstil är bara en fördel.

Dancetaria, formtal 86.5 har snabbt höjt sig i formtal genom tre raka segrar. Helt oexponerad. Distansen? Redoute’s Choice är fadern.

Enjoy Vijay är en Nathaniel-avkomma tränad av Peter Schiergen med formtal 95. Inte illa!

Hochfeld har 91 i formtal, tränas av Mark Johnston och den här Listedplacerade valacken är efter Cape Cross.

Kaanoon har inte bara ett perfekt svenskt namn utan även en spännande profil. Bara 3 år, med formtal på 89 och efter Bated Breath kan det finnas lite till att ta av och det räcker långt.

Rashdan har formtal 83 efter Big Bad Bob som tränas av Hugo Palmer. Måste utvecklas rejält för att ta en sistapeng.

Sound Check är en till Schiergen-träning, nu efter Lando. Segrade i Grupp 2 senast och formtalet på 93.5 kan vara lågt räknat.

Star of the East har ett formtal på 87.5, tränas av Mark Johnston och den här Cape Cross avkomman räcker normalt inte.

Thundering Blue har formtal 92 och är efter Exchange Rate. Det här är en grupp 2 häst, tränad av David Menuisier och hade dessutom varit spännande att se på dirttrack. Räcḱer långt.

4 reaktioner på ”Stockholm Cup International 2018”

 1. Hej,

  Kan man se Stockholm Cup International på TV?
  Om det inte går, har ni tips på hur man streamar tävlingen?
  Egentligen är alla tips om hur man streamar trav av intresse!

  Hälsningar
  Ebbe

 2. ICYMI: Big Country startar idag på Övrevoll i Marit Sveaas och vi får kanske se om den är fågel eller fisk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *