Tips Jägers 4/11

Joker Face och Carlos Lopez håller ifrån sig Two Eyed Jack och Jacob Johansen. God chans att någon av dem vinner Kriteriet!
Foto: SVENSK GALOPP

Mellan de fantastiska Breeders-loppen kan man underhålla sig med att läsa på inför morgondagens V4 med Svenskt Kriterium på Jägersro, och snickra ihop ett litet system:

V4-1: Bäst inne står Funinthesand och det är också den jag tror mest på, fin då han vann på banan med Lopez i somras och formen verkar väl minst skaplig. Momentum och Eyes Wide Shut är svåra att skilja åt och måste streckas. Sista markeringen plitas ner för skrällen Tin Man som jag tror kan göra något bra efter vila.

V4-2: Man får slå knut på sig för att att hitta vettiga streckvärda motbud till Angel Love – vann detta i fjol (Dorcia svek som jättefavorit) och är inte sämre i år. Ruskigt svårstoppad. Komben provar jag att spela rakt ut med Miss Chocolate som tvåa och hoppas få åtta gånger?

V4-3: Lurigt som sig bör i en handikap, men om Sarafina skulle få för sig att starta sitt lopp samtidigt som övriga konkurrenter blir hon svårstoppad. Dock har hon ju en tråkig vana att tappa ett antal längder när boxarna öppnas. Hot Quality är under fortsatt utveckling och räknas, medan Bearhunter hängde med finfint i mycket tuffare gäng senast. Nemuranthes har läget och är ett bud liksom Houston Heat som tål höga vikter.

V4-4: Det är nya förutsättningar – dirt, längre distans, och första långresa – för de flesta av konkurrenterna, men inte för Joker Face och Two Eyed Jack som var etta-tvåa i ett förlöp nyligen, med (tidigare) kulltoppen Amon Ra just bakom. Det här är form som ska räcka långt och roligast på spelet kan Two Eyed Jack vara; minst exponerad och förbättrade sig en hel del mellan debut och andra starten.

V4-förslag: avd 1: 4,5,6,7 (2,3), avd 2: 3 (5,9), avd 3: 1,2,3,4,5 (8,7), avd 4: 6,8 (3,7). 40 rader – blott 80 kr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *