veckans film – the Cup

Det finns många skäl att se filmen The Cup. Vi hade nyligen vår egen ”Cupen” på Bro Park till exempel. Det är alltid aktuellt med farorna i vår farliga sport. Tänk på hur illa det kunde gått för P-A i olyckan nyligen. Det är en annan anledning. En tredje är att minnas Pat Smullen som avled nyligen och sörjs av racingvärlden. En fjärde är förstås att det snart är dags igen.

The Cup är en australiensisk film som handlar om upptakten till Melbourne Cup 2002 där Media Puzzle (e. Theatrical) segrade. Vi får kort följa Media Puzzles förberedelser inför den stora dagen och vi får se den legendariske irländska tränaren Dermot Weld brottas med några svåra beslut. Framförallt får vi följa jockeyn Damien Oliver, en av australiens många stjärnor. Familjens historia är lika intressant som den är hemsk.

Det är en mycket välgjord film, som man mycket väl kan se med sin racing ointresserade partner. Den spelar på stora känslor och precis som man kan känna glädjen vid seger kan man också känna sorgen.

Kapplöpningsscenerna är snygga och tummar inte på sanningen. Visst är det en spelfilm, men den dokumentära känslan finns där.

Den får fyra av fem kapplöpningshästar..

Filmen ingår i Amazon Prime och ni hittar den här på IMDB.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *