Racet som stannar australien

Jag har aldrig varit i Australien, men om jag skulle åka dit skulle jag nog gå på galopp. Jag har kanske inte så mycket till övers för sporten. Hästarna verkar ständigt överskattade när de åker utomlands och att man har gigantiska problem med doping och lavade race hjälper inte till.

Ändå. Bara det att Australiens största race, Melbourne Cup har en egen helgdag är charmigt, to say the least. Dessutom en handikap! Det finns inte mycket som slår den här typen av bättre handikaper och eftersom det rids ett antal stakes också den här dagen rekommenderar jag starkt att ni ser så många race som möjligt. Här i USA rids racet klockan 11 på kvällen – perfekt att intas med en nattmacka!

För ett tag sedan tipsade jag om filmen The Cup . Jag noterar att Damien Oliver sitter på Russian Camelot (e. Camelot) som borde ha viss segerchans. Racing Post har en artikel om Russian Camelot här.

Den här treåringen är snabb ut och bör stå utan problem. Frågan är om han får bestämma i ledningen eller om man är kloka nog att släppa om det går för fort. Box 16 är på gränsen till vad som är acceptabelt, men att man bär under 55 kilo är avgörande. Blott en häst de senaste tio åren har burit över 55 kilo. Epsomhjälten Anthony Van Dyck (e. Galileo) är bortviktad och det ser jobbigt ut för hemmahoppet Sir Dragonet (e. Camelot). Favoriten Tiger Moth (e. Galileo) är bortlottad i box 23.

Nu gäller det bara att spendera resten av kvällen med formen för övriga racen i den V4 som startar med The Cup.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *