jägersro 6 juni

Istället för charmiga Nationaldagsgaloppen får vi otroligt högklassiga tävlingar den här dagen när vi är ute och viftar med flaggorna. Både Voterlöpning och Derby Trial håller hög kvalitet och det kommer att bli spännande att efter tävlingarna få börja spekulera i Svenskt Derby. Nog om det, här analyserar jag V64-omgången och jag börjar med att syna konkurrenterna i sömmarna.

Konkurrenterna

Som sagt, jag avundas inte Jönsson som måste tippa samtidigt som startanmälningarna gått i mål. Så här ser hans system ut.

Spik på 6 Native Star (V64-2) och 6 No Short Cuts (V64-3) på både stora och lilla systemet. Visst de norska gästerna brukar ta för sig rejält i de här racen och det är väl egentligen inte mycket att orda om spikvalen. Eller? Native Star startar ju i en handikap och livets enda seger är på gräs. För mig är det för många frågetecken och givet att gardera. Att det är racets klassigaste häst, med störst potential, det tvivlar jag dock inte på och jag är lite rädd att få sätta på mig dumstruten. No Short Cuts ser ut att ha en lämplig uppgift i Derby Trial. Men, men. den som såg Lots of Joy (V64-3) senast kan inte undgå att sätta den först i tipsen. Hon har erfarenhet av banan, är bevisat effektiv över distansen och antagligen bara gynnad av 200 meter extra. Det är det inte säkert att No Short Cuts är. Den snyggt stammade amerikanaren har Scat Daddy (e. Johannesburg) som morfar och det ger vissa förhoppningar. På varje stayer som kommer från Scat Daddy går det dock en sprinter. Fart har dom. Will Take Charge (e. Unbridled’s Song) var själv som bäst över 1800 meter även om han stod 2000 på en bra dag. 2400 meter stod han inte och det verkar vara samma visa för avkommorna. Två svängar skall dom ha, men det är inga superstayers.

Det här är ingenting som oroar Ivares och Galopptips.se

Nu är det årsdebut och tuffa motståndare i Derby Trial, men det oroar oss inte ett skvall och att det är upp i distans är inget bekymmer i våra ögon. Vi singelstreckar No Short Cuts utan den minsta darr på manschetten.

Vi är alltså Erik själv och jag misstänker att anledningen till att manschetten inte darrar är att han inte har på sig en skjorta.

Förra omgången spikade Erik till min förtjusning 3 Wolfof Vancouver (V64-6) och han framhärdar trots att den fick regelrätt stryk av 7 Pusjkin (V64-6) den dagen. Då hade Jönsson dubblat systemet vilket visade sig vara helt riktigt. Intressant är att Jönsson kör på samma två hästar även den här gången. Även han rankar Wolfof Vancouver först. Vad har herrarna sett som jag missat? Varför skall inte 5 Palm Springs med? Den var före Wolfof Vancouver senast och bör även den gå framåt. Petersens 4 Kingof Pharoahs och 9 No Lie vill säkert ha ett ord med i laget också.

Nyckeln till omgången är helt klart Sunday Special, V64-5. Här streckar både Jönsson och Ivares allt dom har råd med. Det här tycker jag man löser bäst med ett Alexanderhugg. Spik på Hans-Inge, men vilken? Kolla jockeybokningarna, Chaves och Lopez, den gode Hans-Inge avslöjar verkligen inte sina kort.

I sprinten gillar båda 4 Mountain (V64-4) som jag trodde på senast. Jönsson dissar 5 Maid som Erik tror en hel del på. Omvänt har Erik rankat 3 Zamson Zaid sist, medan Jönsson har den fyra.

Första racet är det inte mycket att säga om, men det är modigt att ta bort någon.

Analys av omgången

Det har inte omsatts mycket än, men det finns ändå några klara tendenser.

1 Troubled Guy (V64-1) får Ivares inte behålla ”för sig själv” och jag köper den favoriten. Gardering är given och har inte Bodil tokform på stallet? 5 My Purrfect Tale ser ut att bli helt bortglömd.

6 Native Star (V64-2) är berättigad favorit, men sårbar. Jag gillar 2 Repeat Offender som är racets streckvärde.

3 Lots of Joy (V64-3) till 11 procent? Snacka om att jag kommer skratta när lampan torskar till stallkamraten.

Det är jämnt i V64-4, men kolla strecken på hästar som 5 Maid och 8 Mr Stenson. Den som vill chansa på en spik har stort värde i 9 Mystic Town som är van vid bättre sällskap än detta. Han kommer ändå flygande till slut så startboxen är inte jätteviktig.

Hans-Inges hästar ser tyvärr ut att bli ganska klara favoriter. Här kan man ha ångest över valet, eller helt enkelt gardera eftersom det är så små marginaler i dessa handikaper. Den som garderar kan vara glad över att det är så snedstreckat.

Voterlöpning är dagens clou, så även spelmässigt. Här kan det skrälla och att lämna 9 No Lie helt ostreckad är oproffsigt.

Som vanligt köper du mina andelar på atg.se/vinnatillsammans

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *