Bro park 13 juni

Det är Stockholms Stora dagen och nuförtiden avrider man även Dianalöpning och Jockeyklubbens, vissa har tydligen tyckt att löpningsnamnen skall anonymiseras till 1000 Guineas och 2000 Guineas, antagligen samma människor som stavar handikap med c trots att det hetat handikap sedan urminnes tider. Fråga BZ. Nåväl, det är en stordag modell större och trots att det är många åldersvikter tror jag på en hög utdelning. Frågan är om alla spelare som bränt sig på Duca di Como på slutet kommer att vilja ta risken med Queen Rouge?

Konkurrenterna

Nu när det är Bro Park som tävlar är det Ulf Zeider som tippar i programmet. ”Gruffen”, ”Uffe Gruff”, Zeider, har som alla kära barn många namn och jag skulle ge en större summa för att kunna vara på plats på söndag och se när han iförd sin läderjacka ger ut dessäng efter dessäng.

Gruffen inleder med att spika 1 Queen Rouge (V64-1) vilket inte känns så kontroversiellt. Att tippa 7 Valence (V64-2) etta känns mer som ett frågetecken. Natte har i och för sig segrat i större löpningar än Bobbie Killicks, men det här är ett bra race och vi har flera Prammsdeltagare i fältet. Han kritar ned streck på sex hästar, men lämnar två som löpte dött vid seger utanför… vågat, mycket vågat.

Spiken på Kick On (V64-3) är Gruffens alexanderhugg. Det är här han skapar sig utrymme att strecka på i övrigt. Vad kan Kick On prestera på söndag? Vem vet? Inte du, inte jag.

5 Could Be King (V64-4) är förstås en spännande import. Den spikas på lilla systemet, men på stora åker ett gäng hästar med. Sprintereliten är ganska svag, iallafall på gräs, och här kan det nog skrälla. Att man ska respekt för den nya importen känns självklart, men hur många dåliga uppsnackade sprintimporter har man inte sett under sin livstid?

Segerstaplaren 6 Purple Ace (V64-5) tippas etta här och skulle jag hetat Erik Ivares hade jag skrikit ”syn” rätt ut. Born To Sea avkomman har inte slagit mycket och nu är det helt nya förutsättningar. Fem streck känns tunt, men givet ett 750 raders system finns det inte mycket man kan göra då avslutande Diana kräver sina streck. 5 Miss Haven (V64-6) kanske är hur bra som helst och tippas etta, men vi har bara sett två starter.

På Galopptips rankar Erik V64-1 nästan exakt identiskt och spikar Queen Rouge. Det är bara att konstatera att Queen Rouge kommer bli megafavorit. I andra har han faktiskt Valence tvåa, men rankar 5 Everest Voice (V64-2) etta och spikar på lilla systemet. Det här är mycket intressant info. Visst kan det vara bra värde på Everest Voice, men kan det också vara så att jag feltaxerat Valence? I SSP rankas Kick On etta, men systemet skall tydligen dubblas med 8 King David (V64-3). Kan det här betyda att Jazz Explosion blir omgångens mest bortglömda häst?

Sprinten är streckkrävande även för Erik som ändå lämnar Could Be King som ensam A-häst. Är det kanske här man ska spika? Ensam A-häst, men ändå åtta hästar på lappen? Här skulle man vilja höra mer om hur tankegångarna gått. Avslutningen är knepig även för Galopptips. Min känsla är att det kan komma att handla om hur många streck man har råd med. Många TV-system kommer sitta med för få hästar här och hur skönt skulle det inte vara att vara kvar med alla.

Konkurrenterna kan inte anklagas för TV-system, man går ut hårt och särskilt Eriks lillspik på Everest Voice känns rolig, Gruffens spik på Kick On som mer trolig.

Analys av omgången

Den som spelar för miljonen hittar förstås anledningar till att gardera Queen Rouge (Lord of England). Årsdebut, tränarbyte, tveksam stallform, you name it. Jag gillar 8 Eesha My Flower (English Channel), men över 1600 har väl ändå QR övertaget? EMF var bra i höstas bakom Hateya över distansen.

Jag gillar Eriks drag i andra, det gäller att kolla procenten på 5 Everest Voice och är inte stallformen hos Malmborg god? Glöm inte bort att streckan 3 Beach Road One om ni garderar.

Nyckeln till hög utdelning är att gå utanför 6 Kick On och 8 King David. För mig stavas det 1 Jazz Explosion, men jag erkänner att jag inte sett mycket av 3 Match Maker.

5 Could Be King kan vara en chansspik den här kvällen. Vid gardering krävs många streck. Man får kolla streckprocenten för att se om det är värt chansningen eller ej.

Jag har hur många segrare som helst i Jockeyklubbens och om jag inte minns fel sadlade Annika Sjökvist ut Arabianranta till en klassisk seger för några år sedan. Rankad sist i programmet och tredjen sist av Galopptips kan 10 Dandingonthetable vara killen som landar mig miljonen.

Jockeyvalet i Diana gör mig lätt yr. Jag hade spikat 2 Voix d’Amie alla dagar i veckan om Jan-Erik ridit. Inte för att jag tycker att han är bättre än formstarke Andreas Tapia Dalbark, utan för att han uppenbart väljer först. Om man skall gardera bör man förstå att det är ett riktigt getingbo och ingen är riktigt chanslös.

Ni hittar mina andelar på ATG.se/Vinnatillsammans och annars möts vi i poolerna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *