STrömsholm

Strömsholm är inte bara kronan på verket vad gäller svensk hindersport. Genom sin förankring i historien och sin attraktion för en levande publik är det i mångt och mycket det främsta vi har i Skandinavien. Visst har Nationaldagsgaloppen varit fantastisk vad gäller publikantal, men historian är kort och hittills har den knappast lockat många nya hästägare. Strömsholm är någonting annat, ett marknadsföringsfönster som inte är för modernt, inte bara en kul grej, utan ett evenemang där folk som älskar hästar kan trivas. Gott så, men vilka är det som lägger beslag på morgondagens lagerkransar.

Bäst att börja från början.

Champion Hurdle (V4-1)

Här har 1 Wontgetfooledagain en straffspark. Formen är i zenit, De Burcas hästar är oftast fit och Henke kan Österängen. Det borde bli en enkel seger 3 Feuerblume är ett helt oskrivet blad och kan bara streckas på misstanke. Vid en djupare gardering måste 4 Tinolo med, övriga skall vara chanslösa.

Novishäcklöpning (V4-2)

Här tyder allt och absolut allt på att De Burca och Henke tar en ny seger. 2 Liars Corner var överlägsen näst senast och bibehöll sin fitness via en tät start som resulterade i ny seger. Nu har han fått vila några veckor och borde leda det här runt om. 5 Incognito blir tvåa.

Pro-Am Cup (V4-3)

Här kan det kanske överraska, men det är väl bara att sända 2 Last Reference direkt? Gillar lite annorlunda gräsbanor och går i front. En chansspik för den som letar lite utdelning via gardering på andra ställen. Maria Sandh åker till Strömsholm med 6 Mr Pimms. Den här gräshästen måste ha toppchans om han grejar Strömsholm. Två runt om på komben.

Grand National (V4-4)

Det finns ett antal svårbedömda hästar i racet, vad kan en sådan gäst som 5 Tegerek egentligen? 4 Reinvent lär vara vässad för detta och det låter uppåt på 6 Crin Au Vent. När jag pratade med Niklas Lovén menade han att 3 Mutadaffeq var dagens bästa chans.

Spelförslag

Det får bli en flerkupongare dagen till ära. 1-2-2,6-4,5. Fyra rader ggr 50 blir 400 kronor. Att helgardera omgången kostar 1440 och det lär utdelningen knappast nå med en eller två av favoriterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *