göteborg 4 juli

Små fält på Göteborg minsann. Det tävlas mycket under sommaren och det drabbar även Göteborg som annars erbjuder gräs till de lite enklare hästarna vilket är många. Det gör ingenting för oss spelare, Göteborg är ofta så svårt att jag undviker att spela, men den här dagen känns det riktigt intressant och det finns flera spikförslag att välja mellan.

Konkurrenterna

Gruffen tar tag i arabhästlöpningen och låser på de två som står bäst till matematiskt. Det gör även Ivares och gemensamt för båda är att de tippar 1 Roslyn (V64-1) etta och sedan dubblar med 5 Pharitz Dahhia. Det här tycker jag är intressant. Det är inte de klassigaste araberna och allmänheten streckar även 7 Ganjer. Jag tycker det är vågat med ett tvåhästarslås här. Det som talar för det är att det lär bli rätt jämnstreckat mellan de fyra som inte är helt utviktade.

I andra spikar Ivares 6 Quagmire (V64-2) som Gruffen rankar trea. Där Erik har spik har Gruffen alla! Jag håller med Zeider här och tycker att det är rena fyndet med 4 Topas Royal (5%) och 2 Hawthorn (7%). Quagmire känns enormt överstreckad i nuläget och jag tycker nästan synd om Erik som har en sådan bra idé.

Sen spikar Gruffen 6 Penfolds (V64-3) medan Erik garderar med ett gäng hästar. På lilla har han 4 First Shamrock och 5 Multibox Carlras. Den sistnämnda rankas faktiskt först och min första tanke när jag såg programmet är att just den här dansken är ett möjligt spikförslag. Har mött bra hästar och går nu mot maidens. Hur Erik lyckats vaska fram First Shamrock är en stor gåta! Penfolds är mycket lite streckad i ett tidigt skede och eftersom det låter uppåt från Niels kan det här vara ett genidrag av Zeider.

I fjärde är rankingen nästan identisk. Det är en löpning och inte mycket att orda om.

Både Zeider och Ivares sätter 8 Quebello (V64-5) etta i ranken. Står bra inne och är under utveckling. Skall ha än längre distans framöver, men gick bra. Ett möjligt spikförslag enligt mig. Zeider streckar fem på lilla och åtta på stora. Ivares har två respektive åtta. Erik garderar Quebello med 1 Seven Emirates som Gruffen rankar sexa. Det här är mycket intressant. Erik argumenterar väl för sitt streck och det är bara en 4%-are i nuläget. Det känns som lite en eller många här.

Avslutningen är intressant. Gruffen rankar 2-3-6 och spikar 2 Native Star (V64-6). Erik rankar 6-3-2 istället och det är dessa tre han har på lilla. På stora plockar han dock fram den stora rollern och streckar alla nio.

Analys av omgången.

Som jag ser det är det bara att strecka på bland de tre/fyra araberna som kan segra. Det lär inte bli stor skillnad i strecken och det än nog lite hugget som stucket. Den som vet vem av dessa som bara vinner över dagens 2200 meter har ett stort försteg mot övriga lirare.

Andra ser ut att bli rejält snedstreckat, det är jämnt och många nästan ostreckade har en god chans. Det blir till att jobba bort Quagmire.

I tredje kommer man undan med några streck. Fyra känns som helgarderat, men kanske ska man bara spika Multibox Carlras?

I silverlöpningen över 1200 meter borde det också stå mellan en kvintett, man behöver inte göra det svårt för sig. Helgardering känns onödig.

Quebello tror jag mycket på, men även om han står bra till viktmässigt måste man fundera på vad det betyder här. Att vinna med hals och få kilon på det är lite tveksamt. Familjen Åberg kanske får revansch den här gången? Nu med Jesse The Body.

Native Star tränas av Niels Petersen och Carlos Lopez sitter i sadeln. Det luktar spik, men jag gillar en sådan som Steinway också. Det gäller att kolla streckfördelningen noga och komma fram till vem som är bäst spik för dagen. Native Star eller Multibox Carlras?

Mina system köper du på atg.se/vinnatillsammans

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *