BRo park 11 Juli

En lurig omgång på Bro Park står för dörren. Jag har fått för mig att det kommer skrälla rejält på grund av en dålig favorit, men det kan också vara så att jag är helt snett ute, häng med!

Konkurrenterna

Uffe Gruff och Erik Ivares verkar vara ute och cykla tillsammans, eller så är Uttern helt enkelt fel ute. Stora systemet för Zeider kostar bara 750 kronor och han spikar 1 Rubinstein (V64-1) till att börja med. Det gör även mannen med hatten, Erik Ivares, Sveriges egen John McCririck som spikar på sitt system för 3600 kronor. Tuffa gossar säger jag, men hur tuff är egentligen Rubinstein? Jag läser i programmet. Nio starter, noll segrar vilket normalt betyder exponerad. Har förvisso mött bra hästar, men även medhängare kan producera fina tal. Pappan heter Eishin Dunkirk och även om några kan visa på undantagen som går bra på gräs så säger statsen att det här är dirtråttor. Att dom står över 1600? Inte ofta. Nu är det visst 1750 gräs och förhoppningsvis ser mina kollegor till att Rubinstein blir en riktig Järvsöfax vad gäller strecken.

Erik har alla i andra på stora systemet. Det kan man förstå när han spikar megalampan i första. Mer intressant info får vi av att kolla ranken. 7-8-1-4-3 lyder ranken. Exakt samma hästar som Zeider har streckat! Hästarna utanför som 2 Sophie B (V64-2) och 5 Shepard Gate känns helt plötsligt hyperintressant för oss som spelar för en större utdelning.

Gruff (kärt barn har många namn) spikar 5 Magic Johnson (V64-3) på lilla systemet vilket är intressant. Den här hästen gillar jag, men känns kanske lite svårriden? Ivares rankar istället 8 Fast And Free och 9 Une Autre Beaute som A-hästar och jag gillar verkligen att man kan se hur olika det kan bli ibland. Tittar man på Ivares tips plussar han ändå rätt hårt för Magic Johnson. Kommer ni ihåg tipsen från förra veckan? Bra! Då hypade Erik Seven Emirates som idag inte kommer med på lilla systemet. Omgångens största måstestreck när man bara går mot sina konkurrenter.

Erik lämnar ensam A och spik på 4 Magno Animo (V64-4) som Gruffen har rankat etta, men garderar. I den här Järnlöpningen känns det som att Magno Animo är ett självklart förstastreck och kanske är det här man hittar en spik som inte blir överstreckad? Det finns helt klart motbud, men streck nummer ett har båda herrarna hittat.

Både Ivaras och Zeider rankar 9 Alsimsaam (V64-5) etta. Det är en fin häst, det håller jag med om, men valacken är just en valack och saknar helt segervilja. Nästa seger kan komma på Övrevoll över 1370, men då måste han väl ned i tal först? Känslan är att alla kan segra och både Gruffen och Erik streckar på. Här lär man inte få värde på en ”skräll”.

Avslutningen är nog dagens mest intressanta race. Erik tar i från tårna, men har 10 Shaken Not Stirred (V64-6) som ensam A-häst. Den har Gruffen som tvåa, men spikar 3 Sublissimo! Erik har den fyra så det är ett intressant spikförslag från Täby Galopps egen superstar. Tyvärr har jag ett drag här. Tyvärr måste sägas på grund av att Gruffen har den sexa vilket jag är fine med. Men Erik har den tvåa! 7 Foxcatcher kan leda det här runt om såvida inte spexmästaren Janetzky har andra planer.

Analys av omgången

Det är enkelt för mig den här omgången. Favoriten i första är till för att fällas!

I andra är det öppet, men 4 Ellis St Martin ser ut att bli rejält överstreckad. Det har varit mycket surr om formstallet Gordin och 1 Green Backspin verkar bli bortglömd.

Tredje är extremt spelvänligt och eftersom jag är renons på en egen idé gäller det att strecka det troligaste efter spelvärde.

4 Magno Animo, känns som en spik i nuläget. De Burcas hästar kan vara lite upp och ned, men matchningen känns suverän och visst borde det bli seger?

8 Archers Ignite är favorit i nuläget. Den kan spelarna ha för sig själva. Lirar man hästar som ofta missar start måste man ha ett rejält odds för att bli vinnare i längden. Det är bara att tacka och ta emot och det spelar ingen roll att stallformen är i zenit för den här hästen. 9 Alsimsaam som aldrig segrar är nästfavorit. Det är här vi tar betalt och streckar på.

Toppviktade 3 Sublissimo är stor favorit i avslutningen. Det är ett öppet race och att 1 Arabianranta, 7 Foxcatcher och 8 Mr Pimms är helt bortglömda känns hyperintressant.

Mina andelar hitta ni på ATG.se/Vinnatillsammans

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *